Hoofdpijn en voetreflexologie

Herken je dat gevoel van een strakke band om je hoofd, pijn aan beide zijden van je hoofd of juist alleen aan 1 zijde,  lichtflitsen zien en soms tot misselijkheid of braken aan toe?
Het liefst doe je je ogen dicht, neem je een pijnstiller of lig je in het donker in bed. Gelukkig zijn er ook meer mogelijkheden die de pijn kunnen verlichten of laten verdwijnen.

Wat is hoofdpijn?
Hoofdpijn is 1 van de meest voorkomende gezondheidsklachten. 1 op de 5 volwassenen heeft minimaal 1 dag per week last van hoofdpijn en vrouwen tussen 16 en 45 jaar 3 keer zo vaak dan mannen.
Vaak is het hinderlijk, maar onschuldig en gaat het gelukkig vanzelf weer over. Naast de veel voorkomende spanningshoofdpijn, zijn migraine en clusterhoofdpijn bekend als wat vormen van hoofdpijn die als heftig worden ervaren.

Hoofdpijn

De verschijnselen, zoals o.a. beschreven in de inleiding, kunnen per type nogal verschillen en ook de oorzaken zijn divers. Van spanning/stress tot aan te kort water drinken, van hormonale disbalans tot een teveel aan cafeïne. Bij migraine speelt daarnaast ook een erfelijke factor een rol.

Wat kun je doen hoofdpijn te voorkomen of te verlichten?
Natuurlijk zijn er pijnstillers of kan een huisarts bij migraine medicatie voorschrijven, maar er zijn ook andere mogelijkheden om hoofdpijnklachten aan te pakken.

In eerste instantie kan genoeg buitenlucht, beweging, ontspanning, gezond eten, voldoende water drinken en goede nachtrust uitkomst bieden.
Ook de volgende ademhalingsoefening kan een positief effect teweeg brengen. Ga ergens rustig en rechtop zitten, concentreer je op je ademhaling, adem rustig in en uit. Breng nu je aandacht naar een plek in je buik een paar centimeter onder je navel. Adem in tot je denkt dat je adem die plek heeft bereikt. Adem rustig, lang en met aandacht uit. Houdt dit een aantal minuten vol met volledige focus.

Voetreflex en hoofdpijn!
Bij Voetreflexologie wordt er uit gegaan van de eenheid van lichaam en geest en de weerspiegeling van het hele lichaam op de voeten. Net als vele andere klachten, kan hoofdpijn ontstaan doordat de energiestroom in het lichaam wordt verstoord door een blokkade. Voetreflex behandelplannen stem ik af op de specifieke hoofpijnklachten en behandel de bijbehorende reflexzones. De energiestroom weer wordt daardoor geoptimaliseerd, de verstoorde harmonie hersteld en het zelf genezend vermogen geactiveerd. Hierdoor kom je weer in balans en kunnen jouw hoofdpijn/migraine klachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden die Feeling massage heeft? Dan kun je via Contact of Whatsapp een bericht sturen, bellen of mailen.