Behandelingen

... ontspanning en balans voor lichaam en geest

Feeling-icons-rond-paars-Tekengebied 5

Sportmassage

Inspanning belonen

Deze massage is met name gericht op het verbeteren van de spierconditie van zowel sporters, als niet sporters en draagt bij aan het voorkomen van spierblessures.

 • We willen graag gezond en fit zijn. Velen doen daarom actief aan sport. Maar sporten is vooral ook leuk en dat moet vooral zo blijven. Extra aandacht voor je lichaam is daarom heel belangrijk. Een sportmassage kan die extra aandacht mede geven.

  Wat is sportmassage en wat doet het met je?

  Deze massage richt zich voornamelijk op het verbeteren van je spierconditie. Afhankelijk van de te leveren of geleverde prestatie worden de bij de inspanning betrokken spieren stimulerend of juist ontspannend gemasseerd.
  De opeenvolgende handgrepen zorgen voor een betere doorbloeding van je spieren. Hierdoor worden er gemakkelijker voedingsstoffen aangevoerd naar en afvalstoffen afgevoerd uit het spierweefsel. Dit verbetert de conditie van je spieren, ondersteunt de mentale conditie, verhoogt de prestaties of bevordert het herstel en kan bovendien onnodige blessures voorkomen.

  Voor wie?

  • Voor iedereen die een sportprestatie moet gaan leveren of geleverd heeft.
  • Voor iedereen die herstellende zijn van een blessure of die baat heeft bij een verbetering van de conditie, doorbloeding en tonus van de spieren.
  • Een sportmasseur is geen medicus en behandelt alleen ter ondersteuning van en bij goedkeuring van artsen.

€ 20,-  –  30 minuten

€ 37,50  –   1 uur

€ 55,-  –  1,5 uur

Feeling-icons-rond-paars-Tekengebied 16

Voetreflexologie

Loving your feet! …

Door specifieke reflexzones op de voet te behandelen ontstaat er meer balans tussen lichaam en geest en kunnen lichamelijke, mentale en hormonale klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

 • Voetreflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. Klachten ontstaan doordat de energiestroom in het lichaam uit balans is. De voeten staan in verbinding met het gehele lichaam en iedere plek van het lichaam heeft een eigen reflexzone op de voet. Door deze zone op de juiste wijze te masseren kan de blokkade in de energiestroom worden aangepakt en komt de energiestroom weer op gang. De verstoorde harmonie wordt daardoor hersteld en het zelf genezend vermogen wordt geactiveerd. Hierdoor kom je weer in balans en kunnen klachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

  De ‘Bergsma’ methode die ik hanteer, kenmerkt zich door elementen vanuit de fysiotherapie, acupunctuur, meridiaanleer en kan eventueel gecomplementeerd worden met het door Manda Bergsma ontwikkelde 15-stappenplan.
  Voetreflex therapie is geen vervanging van, maar kan een aanvulling zijn op de reguliere geneeskunde. Er worden door mij dan ook geen diagnoses gesteld.

  De behandeling

  Door voor het behandelen eerst te bespreken wat je specifieke klacht is, kan ik jou volgens een geheel op jou afgestemd behandelplan behandelen.
  Bij oppervlakkige klachten aan huid, spier en bot, kan soms 1 behandeling al een positief resultaat geven. In veel andere situaties zakt de frequentie en intensiteit van de klacht na ongeveer de 4de behandeling.

  Tijdens de behandeling kunnen o.a. pijn, ontspanning, emoties, koude of juiste warmte en een meer dan normale transpiratie worden ervaren.
  Kort na de behandeling zijn vermoeidheid (door de vrijgekomen afvalstoffen), meer energie hebben of beter kunnen slapen veelvoorkomende verschijnselen.
  Cliënten geven aan dat, soms tot dagen na de behandeling, de urine donkerder is, dat oude kwalen (even) terug komen om daarna te verdwijnen, dat er meer afscheiding (ontlasting, transpiratie, witte vloed, oor pus, etc.) is en dat gevoelens op allerlei gebied veranderden.

  Voor wie?

  Voetreflextherapie kan uitkomst bieden bij een grote verscheidenheid aan klachten. Bijvoorbeeld (sport)blessures, RSI, migraine, stress, reuma (waaronder artrose), hooikoorts, rug- en nekklachten, blaasproblemen, menstruatie- en overgangsklachten, acné, ADHD, etc.

  M.i.v. september/oktober 2018 wordt deze “natuurgeneeskundige behandeling” als je een aanvullende verzekering hebt, door veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Check dit voor de zekerheid vooraf.

€ 50,-

1,5 uur

Feeling-icons-rond-paars-Tekengebied 15

Zwangerschapsreflexologie

Voor moeder en kind

Tijdens de bijzondere zwangerschapsperiode groeit er een uniek nieuw leven in de buik van een zwangere vrouw. De veranderingen op lichamelijk, hormonaal en mentaal vlak zijn groot en gaan snel. Helaas gaat dit soms gepaard met klachten op deze vlakken. Zwangerschapsreflexologie kan een bijdrage leveren aan het meer in balans komen en het verlichten van deze zwangerschapsklachten.

 • Wat is Zwangerschapsreflexologie wat doet het met je?

  Bij voetreflexologie wordt via het behandelen van de reflexzones op de voeten de energiestroom in je lichaam geoptimaliseerd, waardoor het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd en je meer in balans kan komen. Zwangerschapsreflexologie is een specialisme binnen de voetreflexologie. Hierbij behandel ik, met zorg en aandacht, de verschillende bij de zwangerschapsklacht betrokken reflexzones met als doel klachtvermindering.  

  Het gaat om klachten als:

  vermoeidheid, moeilijk/onrustig slapen, misselijkheid, blaasontsteking, rugpijn, bekkeninstabiliteit, maagzuur, stemmingswisselingen, hoge bloeddruk, vocht vasthouden, darmproblemen/obstipatie

  Daarnaast geeft Voetreflexologie ook een lekker ontspannend gevoel. Zeker  ook tijdens de laatste periode van de zwangerschap erg prettig om te ondergaan. Even een moment voor jezelf ter voorbereiding op de bevalling.

  Als je kindje in week 33/34 nog in een stuitligging ligt, dan kunnen wij het samen, tijdens een zwangerschapsreflexbehandeling, uitnodigen zich om te draaien. Uit onderzoek is gebleken dat dit de eventuele uitwendige draaiing door de verloskundige/gynaecoloog 20% succesvoller maakt, waardoor een natuurlijke bevalling een stuk makkelijker kan verlopen.

  Aan het eind van de zwangerschap, als je lichaam en je kindje er klaar voor zijn, kan zwangerschapsreflexologie (in overleg met de verloskundige of gynaecoloog) net het laatste zetje zijn om een natuurlijke bevalling in gang te zetten.

  Tijdens de kraamtijd kan zwangerschapsreflexologie ook jou ondersteuning bieden bij het herstel en het bevorderen van het opgang komen van de borstvoeding.

  Ook in de verdrietige situatie van een miskraam kan zwangerschaps-reflexologie een bijdrage leveren bij een natuurlijk uitdrijving van de niet levensvatbare vrucht en steun geven bij de verwerking van dit verlies. Het kan je helpen om weer meer in je kracht te komen staan.

  Reguliere geneeskunde             

  Zwangerschapsreflexologie is een goede aanvulling op de reguliere geneeskunde en is ondersteunend aan natuurlijke processen, maar voetreflex mag nooit de behandelingen van een verloskundige of gynaecoloog vervangen. De deskundige informatie van jouw verloskundige/gynaecoloog zijn voor mij dan ook van groot belang voor het bepalen of en hoe ik via zwangerschapsreflexologie een bijdrage kan leveren aan het welzijn van jou en je kindje.

  Vergoeding door zorgverzekeraars

  Door aansluiting bij beroepsvereniging VBAG worden de voetreflexbehande-lingen van Feeling massage door meerdere zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed bij een aanvullende verzekering. Kijk vooraf op Zorgwijzer.nl of jouw zorgverzekering de alternatieve geneeswijze/reflexzonetherapie vergoedt!

  Voor wie?

  Voor zwangere vrouwen die op zoek zijn naar wat meer ontspanning en vermindering van zwangerschapsklachten.

  Interesse?

  Om direct een afspraak te maken kun je hier klikken.

  Wil je de mogelijkheden doorspreken? Neem dan contact met mij op via info@feelingmassage.nl of bel 06-33594380.

€ 50,-

1,5 uur

Feeling-iconMiddel 16

Indiase Hoofdmassage

Kom in contact met jezelf en je natuurlijke rust.

Je hebt een druk bestaan, de tijd vliegt voorbij. Maar nu wil je voor eventjes rust, een moment voor jezelf en je lichaam. De ontspanningsmassage van Feeling geeft je dat gevoel waar je aan toe bent.

 • Deze massagevorm heeft zijn wortels in een rijke Indiase familietraditie en bestaat al meer dan 1000 jaar. Wat van oorsprong een onderdeel was van de voorbereidingen op het huwelijk, wordt ook nu nog in India toegepast binnen de familie en o.a. bij kappers.
  In onze westerse maatschappij is deze massagevorm vrij onbekend, maar kan juist wel zijn nut bewijzen bij de overmatige belasting van met name hoofd, nek en schouders door spanning en stress.

  Wat is Indiase hoofdmassage en wat het doet met je?

  Deze massage is een combinatie van zachte en langzame strijkingen, kloppingen, wrijvingen en acupressuur punten van de schouders, nek, hoofdhuid en gezicht, die zowel zittend en liggend kan worden uitgevoerd.
  Omdat met name in de schedel en het gezicht veel zenuwuiteinden zitten, zijn deze plekken zeer gevoelig en uitermate geschikt om via deze subtiele massage een weldadige uitwerking te bereiken.

  Een diepe ontspanning van lijf en geest is een van de belangrijkste werkingen van deze massagevorm. Daarnaast komen afvalstoffen makkelijker vrij en worden soepeler afgevoerd.
  Sommigen ervaren een heerlijk loom of juist energiek gevoel of voelen zich alsof ze ontwaken uit een diepe nachtrust. Anderen voelen emoties loskomen, die soms al tijden hebben gezorgd voor een blokkade. Met Indiase hoofdmassage zullen de spanning en de stress van je af vallen. Je energie komt weer in balans!

  Voor wie?

  Voor iedereen die de weldaad van Indiase hoofdmassage wil ervaren.

€ 35,-

1 uur

Feeling-icons-rond-paars-Tekengebied 10

Reiki

Voel de energie door je lichaam stromen!

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie, de kracht van al het leven, de energie van de groei in de mensen, planten en dieren. Reiki is echter ook de methode waarbij deze levensenergie via de handen van de gever naar jou kan worden geleid.

 • Wat doet een Reiki behandeling?

  Een Reiki behandeling versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam, het bevordert het loslaten van emoties (blokkades) en vermindert stress. Het kan direct plaatselijke pijn wegnemen of verlichting geven. Het genezingsproces wordt op een krachtige en natuurlijke wijze ondersteund.

  Reiki kan organische schade, kwalen en pijn verzachten en aanzetten tot het verwerken van nog onverwerkte ervaringen.

  Sommige mensen ervaren direct effect of voelen eerst een verergering van een kwaal, waarna deze verdwijnt. Anderen ondervinden pas na enkele dagen de werking van de behandeling. Ervaringen die worden opgedaan tijdens of na een Reiki behandeling zijn bijvoorbeeld het voelen van tintelingen, het binnen voelen stromen van warmte, opkomende emoties, hoofdpijn en donkerder gekleurde urine.

  Reiki kan is geen vervanging van, maar een aanvulling op de reguliere- en natuurgeneeskunde. 

  Aangezien Reiki bij mij altijd stroomt, voeg ik dit ook altijd toe bij de andere massagevormen waarin ik mij heb geschoold en ontwikkeld.

  Voor wie?

  Voor iedereen.

€ 55,-

1 uur

Feeling-icons-rond-paars-Tekengebied 9

Stoelmassage

korte duur en krachtige werking

Zittend op een ergonomische massagestoel zorgt de op de traditionele shiatsu gebaseerde stoelmassage van rug, schouders, nek, schedel, armen en handen, in ongeveer 20 minuten voor meer balans in je energie.

 • De moderne stoelmassage is gebaseerd op de traditionele Shiatsu drukpuntmassage, waarmee  een balans wordt gezocht tussen de Yin en Yang energie in het lichaam. Begin jaren ‘80 ontwikkelde David Palmer in de Verenigde Staten de stoelmassage en de ergonomische  “Stoel kijken?” massagestoel om deze drukpuntmassage op locatie toe te kunnen passen.

  Wat is Stoelmassage en wat doet het met je?

  Zittend op de ergonomische massagestoel, waarbij de ledematen zo optimaal mogelijk ondersteuning wordt geboden en het lichaam zich makkelijker ontspannen, word de massage uitgevoerd op rug, schouders, schedel, armen en handen. 

  Hierdoor ontstaat meer ruimte voor spieren en gewrichten en vermindert/verdwijnt een teveel aan spanning. De bloedcirculatie verbetert, waardoor het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Bovendien neemt de bewustwording van mogelijke spanningen in het lichaam toe. Ook is er gedurende de 20 minuten durende massage werkelijk een moment van ontspanning (rust).

  Bij een regelmatige toepassing verdwijnen veel beginnende werkgerelateerde klachten of kunnen deze voorkomen worden.

  Voor wie?

  Stoelmassage is geschikt voor iedereen en met name voor mensen die ontspanning willen in het nek-schouders-rug en arm gebied.

  De stoelmassage is, vanwege de duur, de wijze en de effecten, uitermate geschikt voor medewerkers van bedrijven. Ook tijdens beurzen, conferenties, bij grote festiviteiten of zelfs als origineel cadeautje voor gasten tijdens een feestje is een stoelmassage zeer geschikt.

  Voor meer informatie voor stoelmassages op locatie verwijs ik je naar het desbetreffende item elders op deze site.

€ 18,50

15-20 minuten

Feeling-icons-rond-paars-Tekengebied 9

Stoelmassage op locatie

Tussen de bedrijven door

Gekleed zittend op een ergonomische stoel levert de op de traditionele shiatsu gebaseerde stoelmassage van rug, schouders, nek, schedel, armen en handen, in 15 tot 20 minuten een bijdrage aan het welzijn van uw medewerker/gast. Feeling geeft stoelmassages op locaties bij een minimum van 5 personen.

 • De stoelmassage vereist weinig en kan veel opleveren!

  Feeling komt met een massagestoel naar u toe en zorgt voor een vlotte en efficiënte doorstroom. 
  Met ongeveer 1,5 meter ruimte rondom de stoel en bij voorkeur een goed geventileerde en rustige kamer, kan Feeling in 15-20 minuten per persoon een bijdrage leveren aan het welzijn van medewerkers en gasten. 

  Stoelmassages bij bedrijven

  Met regelmatige terugkerende stoelmassages kan ik een bijdrage leveren aan het welzijn van medewerkers en het terugdringen van het ziekteverzuim. Bovendien zullen werknemers het zeer op prijs stellen als zij in de gelegenheid worden gesteld om met enige regelmaat een massage onder werktijd te kunnen krijgen.

  Graag bied ik de mogelijkheid om eens kennis te maken met de stoelmassages van Feeling. Deze introductie bestaat uit maximaal 2 massages van 15-20 minuten. 

  Stoelmassages op andere locaties

  Trakteer bezoekers van een evenement of beursstand op een moment van ontspanning in deze gehaaste tijd. De ervaring heeft geleerd dat dit zeer op prijs wordt gesteld.

  Ook bezoekers van sportscholen, luchthavens en gasten van seminars en congressen zullen aangenaam verrast zijn als zij een ontspannende massage als de stoelmassage kunnen ondergaan.

  Stoelmassageparty’s

  Stoelmassageparty’s bij u thuis. Een ontspannen en gezellige party met vriendinnen en/of vrienden! Gegarandeerd een succes voor de gastvrouw/-heer.

€ 18,50

15-20 minuten

excl. reiskosten

Feeling-icons-rond-paars-Tekengebied 14

Manuele lymfe drainage

Beschermend en vocht afdrijvend

Door de lymfestroom te stimuleren via de zachte massage, wordt de afvoer van overtollig vocht bevordert en het afweersysteem gestimuleerd.

 • Het wijdvertakte lymfevatenstelsel van ons lichaam zorgt er voor dat onze lichaamsweefsels worden voorzien van voedingsstoffen. Daarnaast zorgt het via de zogenaamde lymfeknopen (de hulppompen van het lichaam) ook voor het filteren van het lymfevocht en het afvoeren van afvalstoffen en overtollig vocht naar de blaas. 

  Een goed werkend lymfevatenstelsel beschermt ons tegen ziekten, infecties, ontstekingen en vochtophopingen. 

  Wat is Manuele lymfedrainage (MLD) en wat doet het met je?

  Bij deze massage techniek worden de plekken in het lichaam waar de lymfeknopen zitten en de banen daartussen op een zachte, langzame en daarmee ook ontspannende manier gemasseerd. Hierdoor wordt de werking van het lymfestelsel bevorderd en ontstaat er een gevoel van welbevinden. Naast de stimulans aan het lymfestelsel heeft deze massagemethode ook een dieptewerking op alle andere lichaamsweefsels 

  Afhankelijk van de heftigheid van de klachten is het wenselijk om in eerste instantie de behandeling 2 tot 3 maal per week te ondergaan. 

  Voor wie?

  Manuele Lymfedrainage is geschikt voor iedereen die op enige wijze problemen heeft met vochtopeenhopingen. Bijvoorbeeld na of bij:

  Het trekken van een kies;

  Vochtophoping tijdens de zwangerschap;

  Vochtophoping in een arm na een okseltoilet;

  Been en/of brandwonden; 

  Vochtophoping ten gevolge van operaties;

  Verkoudheid, keelpijn.

  Bij aandoeningen waarbij de betreffende plek te kwetsbaar of gevoelig is, kan er ook lymfedrainage als voetreflex behandeling op de voet worden gegeven.

  Als je voor een aandoening onder behandeling van een arts bent, is het van belang dat je eerst bij deze informeert of Manuele Lymfedrainage of Lymfedrainage via de voeten geschikt is als aanvulling op het reguliere hersteltraject. 

  nningsmassage van Feeling geeft je dat gevoel waar je aan toe bent.

€ 37,50

1 uur

Feeling-icons-rond-paars-Tekengebied 8

Ontspanningsmassage

Ontspanning van lichaam en geest

Deze zachte en rustige massage zorgt voor een aangenaam ontspannen gevoel in lichaam en geest.

 • Wat is ontspanningsmassage en wat doet het met je?

  De gebieden waar vooral spanning wordt opgebouwd  (rug, schouders en nek) worden in een rustig tempo in de lengte richting van de spieren gemasseerd. Hierbij gebruik ik een natuurlijke olie op basis van jojoba en amandelolie met de toevoeging van ontspannende etherische oliën.

  Vanzelfsprekend is het mogelijk om de massage uit te breiden met bijvoorbeeld armen, handen en/of benen en/of een combinatie te maken met Sport- en/of Indiase Hoofdmassage.

  De tijd nemen voor jezelf, je even overgeven aan het niet te hoeven denken en doen  en de warmte die de massage aan de spieren geeft, brengt een aangenaam ontspannen gevoel in lichaam en geest teweeg.

  Voor wie?

  Voor iedereen die met behulp van een massage zich nog beter wil ontspannen.

  Interesse?

  Om direct een afspraak te maken kun je hier klikken.

  Wil je de mogelijkheden doorspreken? Neem dan contact met mij op via info@feelingmassage.nl of bel 06-38777513.

€ 20,-  –  30 minuten

€ 37,50  –   1 uur

€ 55,-  –  1,5 uur

favicon

De massageoliën en -crèmes waar ik mee werk zijn 100% natuurlijk

Wanneer niet masseren

Feeling huisregels

Waar zit feeling

De entree van de praktijk bevindt zich net voor de hoek van Hallerweg en De Grootweg. Direct rechts van het PEN huisje is de poort naar de tuin. Aan het eind van het pad bevindt zich de praktijk.

Maak online eenvoudig een afspraak

 Je kunt natuurlijk ook gewoon een mailtje sturen of even bellen naar t. 06 335 943 80 om je afspraak te maken

© Copyrights 2018 by Feeling Massage. All rights reserved.